Gå til hovedindhold
Tips & Råd

Graviditet: Er strækmærker arveligt?

Graviditet: Er strækmærker arveligt?
Team LF
Forfatter og ekspert7 år siden
View Team LF's profile

Er strækmærker genetisk betinget? Hvis jeg fik strækmærker i puberteten, får jeg dem så igen under min graviditet? Hvordan kan jeg forebygge strækmærker? Hvordan fjerner jeg dem? Her undersøger vi emnet nærmere, fortæller dig om strækmærker, og giver dig vores bedste råd til hvordan du bedst behandler dem.

Hvad er strækmærker?

Strækmærker er dybe rifter under hudens overflade. Typisk viser de sig som paralelle linjer i huden, som har en anderledes tekstur og farve end resten af huden. Farven kan variere fra sølv-hvid til lyserød eller lilla, afhængig af hvor længe strækmærkerne har været tilstede, og afhængig af hudtone.

De kan forekomme alle steder på kroppen, men forekommer hyppigst på brysterne, lårene, balderne og maven.

Strækmærker - genetisk betinget?

Ja, strækmærker kan skyldes din genetik. Hvis din mor eller søster har strækmærker, er der større sandsynlighed for du også får strækmærker. Men ligesom med rynker, kan vi gøre vores bedste for at forebygge dem!

Dette kan du blandt andet gøre gennem de bedste ingredienser derude, for at holde din hud stærk, sund og fugtet.

Hvorfor får man strækmærker?

Strækmærker opstår når din hud strækkes for hurtigt til at den kan følge med: for eksempel når kroppen ændrer sig i puberteten eller under en graviditet. Pludselig vækst eller vægtøgning gør, at det midterste hudlag (dermis) revner, hvilket viser sig som et strækmærke.

Hvordan fjerner man strækmærker?

Strækmærker kan for nogle ændre måden man ser sin krop på, og påvirke selvtilliden. Så hvad kan man gøre ved dem? Og hvad hvis de allerede er opstået?

Gravid? Bare fordi du fik strækmærker i puberteten, betyder det ikke, at du får dem under graviditeten. Men alligevel er det en god idé at prøve at forebygge dem, for eksempel ved at vælge effektiv og specialiseret hudpleje for gravide. Mama Mio udvikler hudplejeprodukter som er specielt for gravide; deres Tummy Rub Butter og Tummy Rub Oil er lavet med formålet at forebygge og behandle strækmærker, og indeholder Omega 3, 6 og 9, som hjælper med at bevare hudens elasticitet og styrke, og fugtgivende økologiske olier som beskytter huden og også hjælper med at forebygge strækmærker. Mama Mio er et "No Nasty" mærke, som er 100% sikkert for både mor og barn.

For at behandle eksisterende strækmærker, anbefales Goodbye Stretch Marks, en effektiv blanding af peptider, nærende olier og frugt- og algeekstrakter, som hjælper med at mindske synligheden af nye og gamle strækmærker forårsaget af graviditet eller vægtøgning. Ingredienserne arbejder i dybden såvel som i overfladen af huden, og reparerer rifterne i det midterste hudlag.

Team LF
Forfatter og ekspert
View Team LF's profile
lfint