Gå til hovedindhold
Tips & Råd

Alt om Primers

Alt om Primers
Team LF
Forfatter og ekspert7 år siden
View Team LF's profile

Som de fleste ved, kan en god makeup primer give flot og holdbar makeup, og kan gøre det nemmere at lægge foundation. Huden bliver mere modtagelig for den makeup du lægger ovenpå. Her gennemgår vi en masse forskellige primers, og ser på hvilke der passer bedst til forskellige hudtyper.

Hvorfor bruge en primer?

En primer lægger basen for en smuk makeup.

  • Din makeup holder typisk længere. Brug din favorit ansigtscreme først, og brug derefter din primer før du lægger makeup.
  • En primer kan hjælpe med at give dig en mere ensartet hud og give dig lidt ekstra glød.
  • Primer kan hjælpe med at jævne fine linjer og gøre porerne mindre synlige.

For virkelig at få huden til at absorbere din primer, kan du massere den godt ind i huden med fingerspidserne, så du aktiverer blodcirkulationen. For små områder, kan du med fordel bruge en concealerbørste.

Hvordan finder jeg den rigtige primer?

Det er vigtigt at vælge en primer, som passer til din hudtype og behov. Der findes mange forskellige primers med mange forskellige formål.

Hvadenten du har fedtet hud, ønsker ekstra glød, vil have jævnere hud eller blot lægge en base for fantastisk makeup, kan en god primer hjælpe dig. På Lookfantastic finder du rigtig mange forskellige slags. Her er nogle af vores favoritter som passer til forskellige hudtyper.

Primers til normal hud

Hvis du ikke oplever nogle særlige problemer med din hud, og den hverken er tør eller fedtet, kan du bruge en primer til at lægge den perfekte base for en flot og fejlfri makeup der holder ekstra længe.

En af vores favoritter er Satin Primer fra Illamasqua. Dens lette, bløde konsistens får ikke blot din makeup til at holde længe, den giver dig også en smuk glød. Den indeholder desuden vitamin E, som fugter din hud og giver dig en jævn finish.

bareMinerals har også en række vidunderlige primers. Vi er særligt vilde med deres Prime Time Foundation Primer, som indeholder planteekstrakterog vitamin E. Om vinteren, når din hud bliver lidt tør, såvel som om sommeren, når din hud har tendens til at skinne, kan denne primer nære og fugte din hud, uanset årstiden.

Primers til fedtet hud

Hvis din hud har tendens til at blive fedtet, kan du bruge en primer som absorberer overskydende olie og giver et mat finish.

Vi anbefaler DHCs Clarifying Pore Cover Base, egnet til kombineret og fedtet hud. Denne primer har en geleagtig tekstur, og indeholder både zink og olivenbladsekstrakt for at holde din hud mat og klar hele dagen. Denne primer er perfekt hvis du har en fedtet T-zone og resten af dit ansigt har brug for lidt ekstra fugt.

Happy Light Mattifying Primer fra Bourjois er en let primer der gør huden mattere og dine porer mindre synlige. Få en Picture-Perfect finish med denne primer, sammen med eller uden foundation ovenpå. Den absorberer overskydende fedt og olie på huden, samtidig med at tilføre huden fugt, så den ikke udtørrer.

Zelens tilbyder en vandbaseret primer, Mattifying and Pore Refining Velvet Primer, som giver et semi-mat look. Den bløde, "velvet-y" konsistens beskytter huden og absorberer overskydende olie, så du får jævn hud og dine porer fremstår mindre synlige. Denne primer indeholder shiso-blade, som beskytter huden mod miljømæssige aggressorer.

Primers til følsom og tør hud

Hvis du kæmper med tørhed og følsom hud, har du brug for en primer der nærer og beroliger din hud, så den efterlades blød og glat

En god primer til tør hud er Lancôme La Base Pro Hydra Glow Illuminating Makeup Primer, som giver huden masser af fugt hele dagen, og er en super base for at lægge foundation og få en smuk glød.

INIKA har lavet en beroligende og fugtgivende primer med 81% økologiske ingredienser: INIKA Certified Organic Pure Primer. Den er ideel til tør og følsom hud, og gør huden blød og glat mens den plejer med blandt andet jojoba. Mærket er desuden Cruelty-Free.

First Aid Beauty Coconut Skin Smoothie Priming Moisturizer er både en primer og en moisturiser, og er fantastisk til tør og følsom hud, da den plejer og nærer med blandt andet kokos og quinoa - ingen skrappe ingredienser. Denne primer er mineralrig og udglatter huden, så din makeup låses fast på huden ved påførsel og giver et flot finish. Den kan bruges alene eller sammen med makeup, men selv brugt alene får du en flot glød og jævnet hudtone.

Vil du gå på opdagelse i hele vores udvalg af lækre primers, kan du se alle primers her.

Team LF
Forfatter og ekspert
View Team LF's profile
lfint