Gå til hovedindhold
Hudpleje

Gør din hud klar til sommeren

Gør din hud klar til sommeren
Julie
Forfatter og ekspert4 år siden
View Julie's profile

Hos Lookfantastic synes vi ikke det er nødvendigt at gå ud og ændre ens hudpleje rutine blot fordi det er blevet sommer, men der er et par ting du kan overveje at ændre eller tilføje så du kan føle dig som den bedste udgave af dig selv i de varmer måneder.

Rens

Om sommeren kan vi ofte opleve at vores hud har tendens til at blive mere olieret end den gør i vinterhalvåret. Vi er som regel bedre til at smøre godt med solcreme på hver dag, hvilket sammen med en dags snavs, makeup og sved kan gøre at vi har brug for at rense ekstra godt af inden vi går i seng for at holde huden sund. Hvis du endnu ikke har givet dig i kast med dobbelt rens, vil denne sommer være en god lejlighed til at starte. Dobbelt rens går i sin enkelthed ud på at du på tør hud forsigtigt massere en olie rens ind i huden. Olie rens fungerer også som makeupfjerner og du kan derfor i samme omgang fjerne alt din makeup fra dagen, også vandfast mascara. Når du føler alt din makeup og solcreme er smeltet af” skal du forsigtigt tilføje lidt vand så olien emulgere og du kan vaske den af. For at være helt sikker på at din hud er helt fri for snavs eller rester fra olien skal du nu vaske med en vandbaseret rens som ikke stripper huden for sine naturlige olier. 

Her er nogle af vores favorit olie rens:
Her er nogle milde, men effektive vandbaseret rens:

Målrettet behandling

Modsat hvad mange tror, er det ikke nødvendigt at stoppe med alle aktive ingredienser så snart solen skinner. Vi anbefaler dog at du er påpasselig med retinol og kraftige syre, da de kan gøre din hud ekstra sensitiv overfor solens stråler og højne muligheden for at få pigmentering og solskader. Så hvis du vil være på den sikre side eller ved at du har sensitiv hud, bør du holde dig til de fugtgivende serum og lettere eksfoliering i sommer perioden, samt være ekstra påpasselig med solcreme. Husk samtidig at du kan skrue ned og nøjes med at eksfoliere en gang om ugen hvis du føler de bliver for meget og kun gøre det om aften. 

Eksfoliering

Her er vores bud på lidt milde former for eksfoliering:

Serums

Her er nogle af vores mest populære fugtgivende serums:

C Vitamin

Derudover er sommer en god periode at prøve vitamin C. Vitamin Cs antioxidanter hjælper huden med at bekæmpe den skade som frie radikaler kan give og beskytte huden imod de hårde UV stråler Vi har samlet nogle af vores favoritter her:

Ansigtscreme

Du behøver ikke nødvendigvis skifte din fugtighedscreme ud blot fordi det er blevet sommer, men ofte vil du opleve at din lidt tungere vinter ansigtscreme kan føles lidt for meget af det gode i takt med at temperaturen stiger. Din hud vil helt naturlig være mere olieret i sommerperioden fordi varmen og det fugtige vejr får vores talgkirtler til at producere mere olie. Det kan derfor være en god ide at skifte over til en lettere fugtighedscreme, gerne en som er gel baseret så din hud stadig kan få optimal fugt uden at det føles tungt. 

Her er nogle populære lettere ansigtscremer som måske kan være mere optimale når det bliver varmt:

Solcreme

Det er altid vigtigt at bruge solcreme, men særligt om sommeren når solens stråler er mest skadelige. Hvis du ikke husker at bruge godt med solcreme nu, er det noget du vil fortryde senere hen. Solens skadelige stråler bidrager med helt op imod 90% af synlige aldringstegn i huden, samt bland andet rynker, fine linjer, pigmentering og tab at elasticitet i huden. 

Når du kigger på solcreme er det vigtigt at se på SPF (sun protection factor) og PPD/PA (Persistent Pigment Darkening). Dette betyder hvor godt cremen beskytter imod UVA (det som bidrager til aldring) og UVB (det som bidrager til at huden bliver forbrændt). For at beskytte din hud bedst mulig skal du vælge en solcreme som beskytter imod begge og som minimum har SPF30 og PA+++. 

Her er nogle gode solcremer til dig med sensitiv og tør hud:
Her er beskyttelse til dig med olieret eller kombinations hud type:

Påføring af solcreme i løbet af dagen

Det er virkelig vigtigt at du igennem hele dagen husker at smøre dig ind i solcreme regelmæssigt.  Hvis du er udenfor og aktiv skal du smøre dig ind hver anden time og efter du har været i vandet. Hvis du blot er ude omkring og indendørs, men har makeup på, kan det være rigtig svært at påføre solcreme regelmæssigt. Her kan du med stor fordel bruge en solcreme spray. Vi har her samlet forskellige spray så du trygt og nemt kan være beskyttet imod solen.

Kropspleje

Lige gyldigt om du solbader eller har et let lag tøj på, er din hud bare mere bar om sommeren. Derfor er vi også mere opmærksomme på pleje til kroppen i sommermånederne. 

Eksfoliering

Hvis du gerne vil have at din hud stråler, at din kulør bliver mere jævn og holder længere bør du ikke springe eksfoliering over. Eksfoliering fjerne de døde hudceller og huden ser mere sund og klar ud.

Selvbrunere

Hvis ikke du har mulighed for at komme ud i solen og få lidt farve, eller helt holder dig fra solen men gerne vil have lidt, eller meget farve er her et par gode bud:

Solcreme

Sidst men ikke mindst, har du fået købt solcreme? Selv hvis du sidder indedørs har du stadig brug for solcreme, fordi næsten 100% af UVA-strålerne når igennem vinduer, hvilket betyder solen stadig vil bidrage til aldring. Men ingen panik, vi har en masse gode og ikke fedtende solcremer du med glæde har lyst til at smøre på hver dag i løbet af sommeren.

Vi håber denne artikel kan hjælpe dig med at blive forberedt til sommeren og at din hud vil stråle og se sund ud hver dag i ugen! 

Julie
Forfatter og ekspert
View Julie's profile
lfint