Gå til hovedindhold
Tips & Råd

Hvorfor er det vigtigt at eksfoliere?

Hvorfor er det vigtigt at eksfoliere?
Team LF
Forfatter og ekspert8 år siden
View Team LF's profile

Du har måske hørt, at det er vigtigt at tilføre din hud fugtighed, for at få sund hud. Men vidste du, at det er ligeså vigtigt at eksfoliere? De to ting går hånd i hånd. Når du eksfolierer, forbereder du nemlig huden på at optage fugt.

Huden i ansigtet er noget af det tyndeste og mest følsomme hud vi har. Derfor er det vigtigt at vi ikke bruger noget der er alt for skrapt ved huden, da dette kan skabe irritation. Når det kommer til at eksfoliere, er der mange faktorer som skal overvejes, inden du går i gang.

Eksfoliér huden: Hvorfor?

Hvis din hud ser lidt trist eller livløs ud, kan det skyldes en række forskellige ting; de hyppigste årsager er en usund livsstil, søvnmangel, stres og hormoner. Men var du klar over, at manglende hudpleje kan give dig trist og livløs hud?

Eksfoliering kan give dig en flot udstråling, og få huden til at gløde. Det er en vigtig del af at fjerne døde hudceller, samt at sørge for, porerne ikke stoppes til. Hvis man ikke eksfolierer, kan man risikere at få urenheder og ujævn hud.

Når du eksfolierer: hvad er din hudtype?

Når det kommer til at eksfoliere, er det vigtigt at man kender sin hudtype. Afhængig af hudtypen, skal man vælge den behandling og de produkter som er egnet til netop den. På den måde får du de bedste resultater.

Jeg har normal hud

Bare fordi din hud ikke er specielt følsom, tør eller uren, betyder det ikke det ikke er vigtigt at eksfoliere. Normal hud kan karakteriseres som en fedtet T-zone, og endda lidt tør eller følsom hud i nogle områder. Et af de bedste produkter til normal hud er Dermalogica Daily Microfoliant. Den er mild og skånsom og kan bruges dagligt. Samtidig er den effektiv og fjerner døde hudceller, så din hud efterlades smuk og frisk.

For en mere dybderensende behandling, kan den populære FOREO Luna 2 benyttes som del af den daglige hudplejerutine. Den fjerner effektivt døde hudceller og går i dybden, uden at irritere huden. Ønsker du en mere intensiv behandling, indeholder Dr. Dennis Gross Alpha Beta Peel Pads en kombination af hydroxysyrer til at give dig en smuk glød helt uden irritation eller rødmen.

Jeg har følsom hud

Hvis du har følsom hud, er der stor sandsynlighed for, at du er nervøs for at prøve nogen form for eksfoliering, af frygt for at irritere huden yderligere. I dag er der mange produkter på markedet som faktisk ikke indeholder skrappe ingredienser; Aveda Botanical Kinetics Exfoliant er en væskebaseret eksfoliator som duppes på huden med vat. Den er meget mild, og renser huden uden at genere.

Hvis du alligevel ønsker at prøve noget som føles mere som den typiske eksfoliator, så er Aurelia Refine and Polish Miracle Balm et godt bud. Den indeholder naturlige Rice Bran perler som skånsomt renser porerne uden at beskadige huden. Et lignende alternativ til denne er REN Rose Centifolia Gentle Exfoliating Cleanser, som kombinerer et renseprodukt med en eksfoliator. En ideel kombination hvis du helst vil undgå at bruge for mange produkter på din hud.

Jeg har uren hud

Hvis du har tendens til uren hud eller har acne, kan de skrappe produkter irritere din hud yderligere og give dig endnu dårligere hud. I stedet kan cleansere eller væskerens være bedre til at holde huden stabil.

bareMinerals Blemish Remedy Cleanser indeholder salicylsyre, som hjælper med at rense porerne, mens mineralrige havsalte bekæmper bumser. Dette produkt er ideelt til fedtet og uren hud, da den ikke indeholder korn eller perler til at eksfoliere.

For en mere intensiv behandling, kan en ugentlig ansigtsmaske hjælpe med at reducere olie på huden. Origins Clear Improvement Active Charcoal Mask indeholder hvad Origins selv kalder ”naturens rengøringshold” til at rense porerne og give dig frisk hud. Origins Bamboo Charcoal Konjac Sponge kan desuden bruges til skånsomt at eksfoliere huden, tak til dens mange antioxidanter, som  renser porerne og giver glød.

Jeg har tør hud

Du vil måske tro at det er en katastrofe at eksfoliere tør hud. Men det er præcis omvendt! Tør hud kan skyldes for mange døde hudceller ovenpå hinanden, kombineret med urenheder og fedt, som skal fjernes før huden kan reparere sig selv.

Tør hud kan opstå sammen med fedtet hud og følsomme områder, hvilket gør det svært at vælge en eksfoliator som slet ikke vil irritere. REN Clarimatte Clarifying Toner er en væske som kan duppes på huden med vat for at give huden glød. Den er fri for skadelige kemikalier som potentielt kunne skade huden, og i stedet indeholder den økologiske syrer til at rense.

Hvis du er på farten, er Zelens Resurfacing Pads det perfekte supplement til tasken. De er nemme at bruge og giver dig glød på farten. Hvis du foretrækker en mere afslappende behandling, indeholder REN Glycolactic Radiance Renewal Mask frugtsyrer, som mildt og skånsomt renser uden at give følelsen af stram eller irriteret hud.

Team LF
Forfatter og ekspert
View Team LF's profile
lfint