Gå til hovedindhold
Hudpleje

Derfor du bør have Vitamin C i din hudpleje rutine

Derfor du bør have Vitamin C i din hudpleje rutine
Julie
Forfatter og ekspert4 år siden
View Julie's profile

Når det kommer til vitaminer, er vitamin C nok det de fleste kender bedst. Vi er fra barnsben blevet fortalt at der er vitamin C i appelsiner og at det er godt for vores immunsystem. De senere par år er vitamin C i hudpleje blevet utroligt populært, da det har en lang række fordele når det bliver anvendt på huden:  

  • Det er proppet med antioxidanter. Vitamin C indeholder antioxidanter som er bevist at hjælpe i kampen i mod kræft og beskytter i mod skader og frie radikaler 
  • Det fremmer collagen produktionen i huden, hvilket er det protein som får vores hud til at se ung, fast og rynkefri ud 
  • Det beskytter i mod miljø påvirkninger, så som forurening
  • Det får huden til at se frisk og sund ud 
  • Det hjælper med at give en ensartet hud tone og reducere pigmentering

Vi har her samlet de bedste vitamin C hudpleje produkter vi har, så du kan få mest mulig ud af din hudpleje rutine.

Serums

Serums er ofte der hvor vi har mulighed for at udnytte aktive ingredienser så som vitamin C på bedst mulig vis. Serums er ingredienser som er højt koncentreret, så ved at bruge en vitamin C serum kan du udnytte fordelene på bedst mulig vis.

Denne serum er ikke kun designet til at give ensartet hud tone, men er også målrettet anti-ageing. Murad Vita-C Glycolic Brightening Serum bekæmper oxidativt stress, pigmentering og kedelig hud. Den giver en mere ensartet hud tone fordi den både indeholder vitamin C og glycolic acid som er en eksfolierende syre. 

La Roche-Posay lancerede sidste ådenne vitamin C serum og den er hurtig blevet en favorit, hvilket der en god grund til. Udover vitamin C indeholder den også hyaluronsyre som giver fugt og en smule salicylsyre, hvilket er en eksfolierende syre der kan hjælpe med at udligne tekstur i huden.

Medik8 har lavet en vitamin C serum proppet med anti-age antioxidanter, så som rød ginseng. Antioxidanterne hjælper med at beskytte huden i mod frie radikaler som vi ofte er udsat for når vi lever og begår os i byer med forurening. Denne serum hjælper derfor ikke kun med at give en flot teint, men også med at beskytte huden med aldring.

Ansigtscremer

En god ansigtscreme som passer til din hudtype er altid vigtigt. Hvis du gerne vil udnytte alle de gode fordele vitamin C har, er en ansigtscreme med vitamin C en rigtig god ide, da de ofte også indholder en del andre gavnlige ingredienser. 

Denne dagcreme fra REN indeholder selvfølgelig en god del vitamin C og med det kommer alle de gode fordele. Men det er samtidig også en let gel creme som er god til de varme sommer måneder, eller hvis man har tendens til olieret hud.

Hvis din hud derimod er til den tørre side, har Medik8 lavet en yderst luksuriøs dagcreme med vitamin C. Den har derudover også den store fordel at den har en bredspektret SPF30, så den beskytter din hud i mod UVA og UVA, udover de gode fordele vitamin C har.

Med denne dagcreme fra Peter Thomas Roth er der vitamin C for alle pengene. Den indeholder nemlig også vitamin E og ferulic acid som begge er aktive ingredienser som forstærker fordelene af vitamin C med helt op til 50 gange, i forhold til produkter med kun vitamin C. Denne fugtighedscreme indeholder også hyaluronsyre og collagen, så den hjælper også godt i kampen i mod fine linjer. 

Øjencremer

Øjencreme er der hvor du kan målrette anti-age og reducere fine linjer. Med en vitamin C øjencreme har du den tilføjet bonus at du samtidig kan reducere mørke render og eventuelle hævet øjenområder. 

Natura Bisse har lavet en øjencreme som ikke blot lysner mørke rander under øjnene ved hjælp af vitamin C, men hjælper også med at mindske hævede øjne med koffein og mindske fine linjer med ginseng.

Denne vitamin C øjencreme fra Murad er blevet klinisk testet hvor 85% så en reducering af deres mørke rander efter 6 uger. Derudover indholder den også lys reflekterende mikro mineraler som på et øjeblik får området omkring øjnene til at se mere friske ud.

Øjenserumet her fra Dermalogica indeholder ikke kun det gode vitamin C, men også en nærende blanding af naturlige plante ekstrakter. Ekstakterne indeholder alle antioxidanter som beskytter huden i mod forurening og solskader og er derfor også god som anti-age øjenserum.

Masker

Masker er den tid hvor vi kan forkæle os selv og gøre lidt mere end vores normale rutine hvis vi har tid til det. Hvis en mere jævn hud tone er noget du har fokus på, kan du med fordel vælge en maske som indeholder vitamin C.

Denne gele maske fra First Aid Beauty indeholder både vitamin C, ingefær og gurkemeje. Masken har en forfriskende konsistens som virker kølende på huden og de tre hovedingredienser er med til at give en strålende og klar hud tone.

Som navnet fortæller, er dette en peeling maske. Udover vitamin C indeholder den glycolic og Lactic acid for at give huden en kemisk eksfoliering. Brug masken et par gange om ugen i stedet for din sædvanlige eksfoliering for at undgå over-eksfoliering.

Vi håber du har fået mod på at tilføje et vitamin C produkt i din hudpleje rutine. Vitamin C har så mange gavnlige fordele og findes i så mange forskellige produkt typer at det burde være let at finde noget der passer lige til dig og din hudtype. 

Julie
Forfatter og ekspert
View Julie's profile
lfint