Gå til hovedindhold
Tips & Råd

Den bedste makeup til lyse hudtoner

Den bedste makeup til lyse hudtoner
Team LF
Forfatter og ekspert8 år siden
View Team LF's profile

Til lyse hudtoner kan det være rigtig svært at finde god makeup, da de fleste foundations, bronzere og selv rouge tit er for mørke eller kraftige.

Hvis du har meget lys hud – måske endda hele året rundt – ved du garanteret hvor tidskrævende og svært det kan være at finde noget der passer perfekt. Men det er heldigvis ikke umuligt! Læs med her, og se hvilke produkter der egner sig bedst til lys eller meget lyst hud.

Foundations til bleg hud

Når man har meget lys hud, er det sværeste skønhedsprodukt at finde nok en god foundation. De fleste foundations er simpelthen for mørke. Her er tre punkter der kan hjælpe dig fremover:

 1. Hold dig væk fra BB/CC/DD cremer. Selvom disse cremer er gode til at give dig en jævn hudtone, findes der bare ingen der er lyse nok. De fleste findes i tre forskellige nuancer, og du vil derfor ende med at have en anden farve i ansigtet end du har på resten af kroppen.
 2. Kend din undertone. Selvom du har lys hud, er det ikke et ”one size fits all”-princip. Nogle har gullige undertoner, mens andre har en mere lyserød undertone. Selvom en foundation ser lys nok ud, kan den stadig komme til at se for mørk ud, hvis den passer til en beige undertone og du selv har en lyserød undertone.
 3. Spørg! Bed en professionel matche dig med den rigtige farve. Så vil du kende præcis den nuance der passer til dig. Selvom en foundation ser ud til at passe din hudtone når du tester den på hånden eller andre steder kan du ikke være sikker på den passer til dit ansigt. Det er ikke præcist nok.

Hvis du har meget bleg hud, kan Illamasquas Skin Base Foundation i 01 være en mulighed; den kan blandes op med en flydende foundation til at skabe præcis den nuance du har brug for. Her er vores tre favoritfoundations til lys hud. De fås i mange forskellige farver og undertoner.

Concealere til bleg hud

På grund af manglende eller begrænset pigment, kan meget lys hud se lidt flad eller træt ud. Der findes produkter som kan give huden lidt mere glød og dimension. Ved at eksperimentere med concealere, og eventuelt vælge en med en glimtende effekt, så dine øjne ser friskere ud og din hud får tilført glød.

 1. RMS Beauty Un Cover Up Concealer – den fås ikke i så mange nuancer, men de lyseste nuancer er meget lyst og kan nemt blandes ind i huden. Den indholder naturlige, økologiske ingredienser, og beskytter og nærer huden samtidig med at dække. Den kan endda bruges som en let foundation hvis du blander den med din creme.
 2. Shiseido Perfecting Stick Concealer – denne silkebløde concealer skjuler alt fra urenheder til mørke rander, og smelter fint sammen med huden samtidig med at tilføre fugt. Den fås i fem nuancer, hvor tre af dem er lyse i forskellige undertoner.
 3. Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place High Cover Concealer SPF 35 – denne fås i hele fem forskellige lyse toner, med forskellige undertoner. Den er koncentreret, men samtidig let, og kan skjule selv de mørkeste rander og sejlivede bumser. Desuden er den oliefri og holder i op til 12 timer af gangen.
Rouge til bleg hud

Som tidligere nævnt kommer rouge tit til at se for voldsomt ud på meget lyse hudtoner. Her er et par tips til hvordan man finder en rouge som ser naturlig ud og ikke bliver for tung:

 1. Bland lidt flydende eller cremet rouge sammen med din creme. Dette gør rougen lidt lysere og gør den nemmere at smelte sammen med huden. Hvis du ønsker lidt mere glød, kan du også prøve at blande lidt highlighter i – for eksempel RMS Beauty Living Luminizer, som ser naturlig og frisk ud.
 2. Hold dig til lyse lyserøde og ferskenagtige nuancer. Disse vil give et lille farveboost uden at se for voldsomt ud. Daniel Sandlers rouge Watercolour – Cherub er en flot lys pink som ikke ser for kraftig ud.
 3. Gå efter flydende og cremet rouge. Disse er nemmere at blende ind i huden – hvis man kommer lidt for meget på, er det nemmere at redde!
Bronzere til bleg hud

Næst efter foundation, er en god bronzer det sværeste at finde til meget lys hud! De fleste ser for mørke eller orange ud, og er derfor ikke passende til bleg hud. Her er lidt flere tips til hvordan man vælger en passende bronzer, selvom man har meget lys hud:

 1. Gå efter flydende og cremet bronzer. Ligesom rouge, er disse nemmere at blende ind i huden. De kan også blandes med lidt creme, for at gøre dem lysere. bareMinerals Lovescape BareSkin Sheer Bronzer er rigtig god, og kan blandes med RMS Living Luminizer Highlighter, for at give mere glød.
 2. Vælg altid en bronzer med lidt glimmereffekt. De matte bronzere ser for kraftige ud på lys hud. Dr. Hauschka Bronzing Tint er udviklet til at give glød, uden at være overdrevet. Denne kan snildt blandes op med lidt creme.
 3. Lyt til din hudtype. Dette er muligvis det vigtigste at huske! Hvis du har tør hud, er det bedst med fugtgivende produkter. Hvis du har fedtet hud, skal du gå efter oliefri produkter. Cliniques Chubby Contour Stick er oliefri og cremet i konsistensen, hvilket gør den perfekt til blege hudtoner og alle hudtyper.
Læbestift til bleg hud

Det fantastiske ved bleg hud, er, at du kan lege med en masse farver, og vove dig ud i pangfarver på læberne. I modsætning til rouge og bronzer, hvor man skal passe på de ikke bliver for kraftige, giver læberne mulighed for at eksperimentere med friske og vilde farver.

 1. Pas på med nude farver og meget lyse lyserøde. Disse farver kan få dig til at se meget bleg ud. Derimod er friske, vilde farver på læberne gode til at fremhæve dine øjne og hudtone.
 2. Undgå matte farver. Disse vil have samme effekt som nude farver og andre meget lyse farver. Vælg i stedet et glimtende, skinnende produkt som vil se friskt og levende ud.
 3. Hvis du er lidt nervøs for at prøve en pangfarve – start med en farvet lip gloss i stedet for en læbestift, da disse føles mindre kraftige og er klarere i farven. Sådan kan du vænne dig til de nye farver.
Team LF
Forfatter og ekspert
View Team LF's profile
lfint