Gå til hovedindhold
Tips & Råd

Hvordan behandler man tør hud?

Hvordan behandler man tør hud?
Team LF
Forfatter og ekspert8 år siden
View Team LF's profile

Det kan være en kamp at behandle tør hud – specielt hvis det drejer sig om eksem eller psoriasis. Da tør hud er genetisk betinget, kan det ikke altid kureres, men det kan behandles. Selvom mange mennesker får deres hudsygdomme diagnosticeret og kommer i behandling i en tidlig alder, kan hudsygdommene alligevel videreudvikle sig og forværres i nogle tilfælde.

Forstå din tørre hud

Det er essentielt at forstå hvad din tørre hud skyldes. Det kan skyldes alt fra forandringer i vejret, til genetik og hudtype. Hvis man forstår årsagen til problemet, kan man lettere finde en god og effektiv måde at behandle det på.

Årsager til tør hud

De fleste mennesker er født med tør hud. Dette skyldes at huden mangler fugt, og derfor føles ru og ujævn. Tør hud er udbredt blandt babyer og småbørn, men for mange mennesker går det over med årene.

Livsstil kan have stor indflydelse på huden. Huden er vores barriere til omverdenen, og er dermed meget udsat for blandt andet sol, vind og forurening. Huden reagerer desuden på allergener, hvilket kan lede til inflammation. Dette kan efterfølgende lede til eksem og andet.

  • Eksem viser sig som røde, tørre plamager og eventuelt væskende blærer på huden. Oftest viser eksem sig på de blødeste områder på huden, såsom øjenlåg, indersiden af armene og knæhaserne.
  • Psoriasis har meget lig symptomer, men uden væskende blærer. Psoriasis viser sig ofte på tykkere hud, som for eksempel albuerne, hovedbunden og knæene. Desuden er der oftest mere skæl ved psoriasis, som kan være i sølvfarvede nuancer.

 

Behandling af tør hud

Tør hud kan behandles ved at tilføre huden fugt. Da huden ikke er i stand til selv at holde på fugten, er den mere tilbøjelig til at være følsom og blive irriteret.

  • Få en hudplejerutine. Gør det til en vane at passe på din hud: rens, eksfoliér og giv den fugt.
  • Vælg et godt renseprodukt som ikke irriterer din hud.
  • Undgå hudplejeprodukter med alkohol, pebermynte, citrus, eukalyptus og parfume. Disse ingredienser virker ikke blot udtørrende, men kan også skabe irritation og inflammationer i huden.
  • Eksfoliér: Dette er vigtigt for tør hud. Specielt Foreo Luna 2 for Sensitive Skin er rigtig god til dybderensning af huden, og til at fjerne døde hudceller.
  • Det er vigtigt at beskytte tør hud mod UV-stråler, da sol udtørrer huden.
Team LF
Forfatter og ekspert
View Team LF's profile
lfint