Gå til hovedindhold
Tips & Råd

Find den bedste mascara

Find den bedste mascara
Team LF
Forfatter og ekspert7 år siden
View Team LF's profile

En mascara er nok det makeupprodukt som de fleste teenagepiger starter ud med først, når de begynder at gå med makeup. Og med tiden bliver den hurtigt uundværlig! Den kan virkelig fremhæve dine øjne, hvis du bruger den rigtigt og har en mascara der passer til dig. Her har vi samlet en guide så du kan finde den bedste mascara til dine behov, og giver dig også lidt ekstra tips undervejs.

Sådan lægger du perfekt mascara

Klargør dine vipper

Med en vippebukker kan du give dine øjne et langt mere markeret look, særligt hvis dine vipper gror meget lige uden at bukke naturligt. For at bruge din vippebukker skal du blot åbne den, sætte vipperne ind og presse forsigtigt i nogle sekunder, så dine vipper tager form. Derefter gentages på den anden side. Er du nybegynder, er Tweezerman Super Curl Eyelash Curler en god vipperbukker at starte med - dens åbning er ekstra stor og den har skånsomme silikoneflader, så du ikke kommer til at rive i vipperne.

Ligesom en primer til ansigtet, findes der også primer til vipperne, så du kan få mest muligt ud af din mascara. Med Lash Building Primer fra Clinique som tilfører volume til vipperne og forlænger samtidig holdbarheden når du efterfølgende lægger din mascara. En anden vinder er Magnifibres Treatment Primer, som får dine vipper til at se længere og tykkere ud. Den kan enten bruges alene eller kombineret med din mascara.

Påfør din mascara

Den mest effektive måde at påføre mascara er med en zig-zag bevægelse; start inde ved rødderne, og kør ud mod enden af vipperne. Du kan med fordel påføre mascara på begge sider af vipperne, over og under, for at give vipperne mere fylde. For et mere intenst look, kan du lægge mascara på de nederste vipper, på samme måde som de øvre.

Oplever du klumper i din mascara? Brug en ren mascarabørste og børst forsigtigt klumperne ud med den. Fremfor at "pumpe" børsten ned i mascaraen, for at få mere farve på børsten, kan du forsigtigt køre børsten rundt som en spiral; så undgår du et skubbe en masse luft ned, hvilket hurtigere udtørrer din mascara.

Find den bedste mascara til dig

Når du skal vælge din mascara, er det vigtigt at huske på hvilket look du går efter. Uanset om du ønsker længere, fyldigere eller mere bukkede vipper, har vi en mascara der passer lige til dig.

Den bedste mascara for længere vipper

Hvis du synes dine vipper er lidt korte, kan du vælge en mascara som får dem til at se længere ud. Denne type mascara er særligt udviklet til at adskille vipperne og forlænge hver enkelt vippe fra rod til spids.

Telescopic Carbon Black Mascara fra L'Oréal Paris er en af de mest kendte indenfor mascara:  den fleksible børste giver kraftige vipper og tilføjer op til 60% længde. Den er desuden velegnet til følsomme øjne!

En anden favorit er Definicils Mascara fra Lancome: den patenterede børste fordeler mascara jævnt på vipperne og løfter vipperne, for et naturlig og samtidig kraftfuldt look.

Hvis du er ude efter at styrke dine vipper, er en god mulighed No Mascara Mascara fra Perricone MD. Denne 2 i 1 behandling og mascara indeholder neuropeptider og biotin, som regenererer og nærer. Denne mascara vil på sigt give dig stærkere, tykkere og længere vipper.

 Den bedste mascara for fyldigere vipper

Synes du dine øjenvipper mangler lidt fylde? Gå efter en volumiserende mascara; den fremhæver hver enkelt øjenvippe og får dem til at se tykkere ud. Her er vores favoritter:

Vi elsker Mega Volume Miss Hippie Waterproof Mascara fra L'Oréal Paris! Dens kollagenrige formular øger øjenvippernes volumen uden at klumpe eller tvære ud. Den kraftige børste sørger for at dække fuldt ud og nå hver vippe.

Cliniques High Impact Mascara er en anden god mulighed. Dens innovative formular og unikke børste øger tykkelsen af vipperne og separerer dem, så du får et dramatisk look med kraftige øjenvipper.

Endnu en klassiker er Falsies Big Eyes Mascara fra Maybelline, med to børster: en til de øvre vipper og en til de nedre. Dette øger præcision og du undgår at tvære din mascara ud under påførsel.

Den bedste mascara for mere bukkede vipper

Et par smukke, bukkede vipper kan virkelig charmere. Har man ikke fra naturens side fået bukkede øjenvipper, er der hjælp at hente i skønhedsverdenen:

Full Lash Volume Mascara fra Shiseido lader dig give dine vipper den smukkeste form, samtidig med at give længde. Definér dine vipper og få holdbare resultater med Shiseido.

Tag også et kig på Hypnose Doll Eyes fra Lancome. Den giver både volumen og form, mens de længere børstehår giver et jævnt og ensartet look.

Har du endnu ikke oplevet L'Oréal Paris Superstar Mascara, er det på tide! Få et look som havde du kunstige vipper på, med denne to-trins mascara fra L'Oréal Paris. Den både forlænger, former og giver fylde.

 

Team LF
Forfatter og ekspert
View Team LF's profile
lfint