Gå til hovedindhold
Hudpleje

Bedste solcreme i 2020 til din hudtype

Bedste solcreme i 2020 til din hudtype
Julie
Forfatter og ekspert2 år siden
View Julie's profile

Sommeren er officielt kommet til Danmark og derfor har vi mere fokus på vigtigheden af solcreme. Selv om du forhåbentlig følger det gode råd om at bruge solcreme 365 dage af året, om det så er din dagcreme der har sol beskyttelse eller din makeup, skal vi alle være ekstra påpasselige i sommermånederne. Dette betyder at du skal bruge en højere solfaktor for bedre beskyttelse og påføre flere gange i løbet af den, særligt hvis du opholder dig ude i solen. På den måde sikre du dig at være beskyttet imod UVA og UVB stråler som giver skader på huden og aldre huden hurtigere. For mange af os betyder det at vi skal tilføje et ekstra step i vores hudplejerutine eller skifte et eksisterende produkt ud med et andet, hvilket kan tage modet fra selv den bedste, da ens hud er vant til de sædvanlige produkter man bruger, og man ved ikke hvordan ens hud vil reagere på nye produkter. Heldigvis har vi lavet research og læst anmeldelserne af de bedste solcremer vi har til hver hudtype. Så hvad enten du er bekymret for acne udbrud, olieret hud, sensitivitet eller at få nok fugt, har vi her en samling af solcremer som beskytter din hud ordentligt.

De bedste solcremer til normal hud 

Murad Environmental Shield Essential C Day Moisture SPF 30

Denne dagcreme med solfaktor 30 fra Murad er ideal til dem med normal og uproblematisk hud, som gerne vil have en flot glød. Den høje solfaktor beskytter huden imod solens skadelige stråler, i mens antioxidanterne i cremen hjælper med at beskytte huden mod forurening som kan føre til tidlig aldring i huden, tørhed og trist hud. Cremen fugtgiver huden, giver en sund teint og er et fantastisk bud på en sommer dagcreme. 

Vichy Ideal Soleil Face and Body Milk SPF 30

Hvis du fortrækker at bruge en dagcreme og derefter påføre en solcreme, er denne solcreme fra Vichy et rigtig godt bud. Cremen er særlig god til at blive påført oven på andre cremer, eller i flere lag i løbet af dagen når du bruger tid ude i solen. Den fløjlsbløde creme beskytter imod UVA og UVB stråler og holder solskader, fine linjer og pigmentpletter på afstand. Cremen indeholder desuden beriget Vichykildevand som giver et fugt boost.

De bedste solcremer til sensitiv hud

La Roche-Posay Rosaliac UV Light

La Roche-Posay Rosaliac UV Light er en redning for enhver med sensitiv hudtype, da den er en anti-rødme creme med tilføjet sol beskyttelse. Cremen tilføjer fugt, samtidig med at den virker beroligende, så huden ser ensartet ud og føles behagelig. Cremen er 100% allergi venlig og ikke tilsat parfume. Den tilstopper ikke porer og er kun tilsat så få ingredienser som muligt så selv den mest sensitive hud ikke blusser op.

Ultrasun Family SPF 30 - Super Sensitive

Ultrasun Family SPF 30 Super Sensitive er uden olier, emulgatorer og parfume. Den er lavet til at kunne bruges på børns sarte hud samt voksne der har problemer med sensitiv hud. Solcremen er formuleret til at blive påført en enkelt gang og holde en hel dag, hvilket betyder du trygt kan smøre den på og vil være beskyttet i mange timer. Den luftfri pumpedispenser forhindre at cremen nedbryder og kan komme i kontakt med bakterier, hvilket betyder at cremen vil holde længere og at cremen altid vil føles lige så god som første gang du bruger den.

De bedste solcremer til tør hud

Dermalogica Dynamic Skin Recovery SPF50

Dermalogicas solcreme med den høje faktor 50, er formuleret til moden hud og er en medium fed creme som giver intens fugt og forhindre nye rynker og fine linjer. Cremen er lavet med en blanding af antioxidanter som hjælper med at beskytte huden mod frie radikaler, som kan tørre huden, og efterlader i stedet huden blød, glat og smidig.

COSRX Aloe Soothing SPF 50 PA+++ Sun Cream

Denne solcreme fra det koreanske mærke COSRX beroligere ikke kun huden med aloe vera, men giver huden en høj beskyttelse mod både UVA og UVA. Cremen er særlig god til dem med tør hudtype, da den er cremet og ultra fugtgivende. Den efterlader ikke huden fedtet og klistret, som ofte gør at man ikke orker at bruge solcreme, men derimod har man rent faktisk lyst til at bruge den hver dag.  

De bedste solcremer til kombineret og fedtet hud

La Roche-Posay Anthelios Anti-Shine SPF50+ Sun Cream

Denne solcreme fra La Roche-Posay er en let gel creme som trænger hurtigt ind i huden. Solcremen er god til alle hudtyper, men særligt til folk med kombineret eller olieret hudtype. Cremen har et ultra dry touch, og giver huden en flot og ikke fedtende finish, som holder huden mat det meste af dagen. Solcremen beskytter selvfølgelig mod UVA og UVB, så du kan undgå at få solskader og holde fine linjer på afstand.

REN Clean Screen Mineral SPF30 Mattifying Broad Spectrum Face Sunscreen 

REN har lavet en mineral solcreme der er med til at gøre huden mat, og ikke fedtet og klistret. Cremen er en bredspektret solcreme som beskytter mod UVA og UVB stråler, uden at give tilstoppet porer. Solcremen er derfor særligt god til folk som døjer med olieret hud, især i de varme måneder og som også kan døje med tilstoppet porer. Cremen indeholder kraftige antioxidanter fra gul passionsfrugt og ris ekstrakt som beroliger huden. Cremen er fri for silikone og er både vegansk og ikke testet på dyr.

Solcreme der kan bruges ovenpå makeup

Vi skriver ofte hvor vigtigt det er at bruge solcreme hele året rundt og at du skal smøre huden ind ofte, hver anden time hvis du opholder dig ude. Nu hvor sommeren er her, og vi gerne vil opholde os mere ude, kan det være svært at smøre solcreme på hvis man har makeup på. Denne problemstilling tror jeg de fleste kender, så vi har derfor samlet et par eksempler på hvordan du kan være beskyttet hele dagen, makeup eller ej. 

Ambre Solaire Sensitive Hydrating Hypoallergenic Face Sun Cream Mist SPF50

Den nemmeste måde at få solcreme på ovenpå makeup er en sol mist. Denne sol mist har en høj solfaktor så du er sikker på at være ordentlig beskyttet. Udover at have en praktisk størrelse som er lige til at tage med i tasken, er den lavet til alle hudtyper, selv sensitiv hud. Solcremen er gennemsigtig når den kommer i kontakt med huden og giver huden en flot glød. 

La Roche-Posay Sun Protection Mist Face + Body Expert Bundle

Denne solspray bundle indeholder både en mist til kroppen og en til ansigtet. Begge mist har en solfaktor 50 og beskytter mod UVA og UVB, så du kan beskytte huden på farten meget nemmere. Sol sprayen til ansigtet har en god praktisk størrelse som er lige til at tage med, og den er formuleret til at give en tør finish. Sol cremen som kommer ud, er usynlig og skaber et godt lag af sol beskyttelse som du kan påføre henover makeup.

Julie
Forfatter og ekspert
View Julie's profile
lfint