Gå til hovedindhold
Tips & Råd

Alt om strækmærker og behandling

Alt om strækmærker og behandling
Team LF
Forfatter og ekspert8 år siden
View Team LF's profile

Strækmærker er et hyppigt fænomen, som opstår når kroppen forandrer sig. De viser sig som lange, tynde streger, som kan ligne kradsemærker, og kan være både rødlige og lilla i farven. Med tiden kan de skifte farve, så de bliver hvidlige ar med et sølvagtigt skær.

Selvom de kan opstå alle steder på kroppen, er de mest hyppige steder dem, som er mest udsat i forbindelse med vægtstigning og vægttab. Dette vil sige maven, lårene, hofterne, brysterne og overarmene. Udover vægtstigning og vægttab, er strækmærker også typiske for gravide kvinder, hvor næsten 70% af kvinder oplever dem.

Hvordan opstår strækmærker?

Som navnet indikerer, opstår mærkerne når huden udsættes for stræk. I takt med at man tager på i vægt, forsøger kroppen at tilpasse sig ved at strække huden ud. Huden er dog kun i stand til at strække sig til en vis grad, hvorefter den ikke længere kan trække sig tilbage til sin oprindelige størrelse. Når huden mister denne funktion, kompenserer den ved at sprække i det mellemste hudlag, hvilket over tid udvikler sig til et strækmærke.

De fleste mennesker vil opleve strækmærker for første gang i puberteten, hvor op til 70% af kvinder er påvirket. De observeres oftest omkring brystet eller hofterne, da disse områder hurtigst udvider sig i puberteten. Drenge kan også få strækmærker i puberteten, men er som regel mindre påvirket.

Strækmærker: behandling og forebyggelse

Goodbye Stretch Marks

Goodbye Stretch Marks fra Mama Mio er en fusion af 5 effektive ingredienser, som samarbejder til at give din hud elasticitet og glatte resultater. Cremen er skånsom og arbejder både på at behandle og forbedre eksisterende strækmærker, såvel som at undgå nye strækmærker. Mama Mio kan trygt bruges under graviditeten og amning, uden bekymringer.

Bio Oil

Bio Oil er baseret på planteekstrakter og vitaminer, som gennem fusioner har en unik evne til at arbejde imod strækmærker, ar og ujævnheder. Olien fedter ikke, og kan bruges gennem hele graviditeten.

Weleda Stretch Mark Body Oil

Denne olie er fuld af E-vitamin, som hjælper med at pleje og beskytte kroppen, mens den tilfører fugt for at holde huden blød og glat. Olien indeholder også mandelolie og andre vigtige, naturlige ingredienser, som ikke blot forebygger strækmærker, men også hjælper med at  bevare hudens elasticitet.

Andre muligheder kan være laserbehandling eller dermarollerbehandlinger, som er meget effektive, men som også kan være meget dyre. Det er vigtigt at søge professionel hjælp inden man kaster sig ud i disse behandlinger, da det ikke er alle hudtyper som egner sig til det.

Team LF
Forfatter og ekspert
View Team LF's profile
lfint